FOTO: Zavirite u novu čarobnu bajku Slatke Tajne; Uz ljuljačke i domaći brownie doživjet ćete komadić raja

Svima poznata Palačinkarnica Slatka Tajna koja već 8 godina oduševljava zadarske slatkoljupce,  ali i one koji dolaze iz svih dijelova Dalmacije, otvorila je novi prekrasno uređen prostor, tik do onog starog, svima poznatog na Poluotoku (Ulica Špire Brusine 16)

Slatka tajna ni ovaj put nije razočarala po pitanju jedinstvenog interijera – novi prostor odlikuje prirodom, a prozračan dizajn upotpunjen je biljkama koje vise iz metalne konstrukcije na stropu.

Ono zbog čega ćete se zasigurno uputiti u ovaj prostor su velike ljuljačke koje vise sa stropa, a uvjereni smo kako ćete se barem na trenutak osjećati kao da ste u bajci.

Prostor upotpunjuje i veliki crni zid po kojem se može pisati kredom, a trenutno je na njemu napisan zanimljiv citat s kojim ćete se zasigurno složiti: “Srce se ponekad zbuni, ali stomak nikad”.

– Iako je korona zatvorila mnoge lokale, nekako smo uspjeli prebroditi cijeli “lockdown”, a zapravo smo cijelo vrijeme radili na uređenju novog prostora. Kako nam je stari prostor na Poluotoku premalen, a potražnje ima, odlučili smo se proširiti. Novi prostor trenutno ima 6 stolova zbog poštivanja epidemioloških mjera. Super je što je novi prostor odvojen od starog pa tako našim Zadranima možemo ponuditi i organiziranje rođendanskih i drugih proslava u tom odvojenom prostoru. Željeli smo ponuditi nešto novo u Zadru te se nadamo da smo uspjeli u tome i da će naši gosti uživati u novom prostoru, govori nam vlasnica  Slatke Tajne.

S novim prostorom ruku pod ruku dolazi i nova slastica koja će Zadranima zasladiti, ali i djelomično ugrijati jesen – popularni brownie u domaćoj proizvodnji.

Baš kao i kada je riječ o palačinkama, posjetitelji Slatke Tajne imaju priliku sami osmisliti svoj idealni desert. Topli čokoladni biskvit, kao osnovu deserta, možete izabrati u čak tri kombinacije: Brownie classic (klasičan brownie cake), Brownie Forest (brownie s komadićima orašastih plodova) i Brownie double choco (brownie s komadićima crne čokolade), a možete ga iskombinirati sa sladoledom od čokolade ili vanilije te nizom umaka kao što su Nutella, bajadera, naranča ili bijela čokolada.

Ako se ne možete odlučiti što želite iskombinirati, Slatka Tajna već je za vas pripremila 14 gotovih kombinacija, a mi bi svakako željeli istaknuti “Bijeli grijeh” koji jednostavno morate probati. Riječ je o vrućem domaćem brownie biskvitu u kombinaciji sa sladoledom od vanilije, malinama i preljevom od bijele čokolade – doslovce grijeh koji će vas oduševiti.

Kako su hladniji dani pred nama, ne zaboravite isprobati i pohane-slatke palačinke koje su u ponudi Slatke tajne još od Božića 2019. Odlične kombinacije već su vam ponuđene, a naša preporuka je pohana-slatka palačinka s jabukama, cimetom i sladoledom.

Palačinka bar Slatka Tajna otvorena je svaki dan od 15 do 23 sata, a adrese na kojima vas čekaju su Ulica Špire Brusine 16 (Poluotok) i Ulica Miroslava Krleže 3A (Maraskine zgrade).

Za više fotografija i novosti možete ih lajkati na Facebooku ili zapratiti na Instagramu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...