Na produženim blagdanima 1200 turista

Za vrijeme novogodišnjih blagdana na području Zadarske županije boravilo je 1200 gostiju koji su ostvarili 3400 noćenja. To su osrednji rezultati, osobito kad se usporede s odredištima poput Dubrovnika ili Opatije i Istre, gdje svake godine bilježe znatno bolje rezultate u tom razdoblju. Ipak, zadarsko područje i nije poznato kao „novogodišnja destinacija“, tako da su takvi rezultati zapravo očekivani.

Najveća živost, osim na samom dočeku Nove godine na Poluotoku, ostalih je dana vladala oko hotela koji su bili otvoreni u razdoblju od Božića do Sveta tri kralja. U Biogradu je u hotelu “Kornat” na dočeku Nove godine boravilo 220 gostiju, uglavnom iz Hrvatske i Slovenije, s čime su u tvrtki “Ilirija” zadovoljni, uz napomenu kako se radi o njihovim tradicionalnim gostima koji skoro svake godine novogodišnje blagdane provedu u Biogradu. Hotel se sada privremeno zatvara sve do ožujka kada će “Ilirija” početi otvarati svoje ostale hotele do ljeta.

U Zadru je akcija “Đir po gradu” imala pozitivan učinak i prije i nakon dočeka Nove godine, kaže Danijela Rimanić, glavna koordinatorica projekta kojim se nastojalo oživiti Poluotok i omogućiti rad obrtnicima i u zimskom razdoblju. – Klizalište radi odlično i stalno je popunjeno. Osobito se djeci svidjelo jere tamo imaju školu klizanja i vrlo brzo usvajaju potrebna znanja i klizačke vještine. U Muzeju stakla kažu kako su posjetitelji znali za popuste, iz “Kroštule” također imamo dobre reakcije, kao i iz drugih trgovina, restorana, kafića.

Ljudi se informiraju, ovo je druga godina projekta, tako da su rezultati već vidljivi – kaže Rimanić. Nesvakidašnju ponudu imali su i u Hostelu Forum gdje su povezali noćenja, zabavnu ponudu u klubu “Q bar”, pa čak i klizalište. Zbog toga su za doček Nove godine imali osamdesetak noćenja, ali sada se i taj hostel zatvara do ožujka zbog dodatnih renoviranja.

Kao i jedini hotel s pet zvjezdica “Iadera” u Punta Skali koji je također nakon novogodišnjeg dočeka na zimskoj pauzi. Hotel “Pinija” nije ni otvarao za doček Nove godine, dok su u hotelu “Kolovare” imali uobičajene grupne dolaske. Prava će predsezona na zadarskom području ipak krenuti tek od Uskrsa, a do tada predstoje obnova kapaciteta i nastupi na turističkim sajmovima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...