Tri sata plesa, glazbe i odlične glume

Uz sve napore vremena, odnosno nevremena HNK Zadar sinoć je ipak bio popunjen do posljednjeg mjesta, kako se i očekivalo. Gostovanje Teatra Exit i njegovih “Kauboja” pokazao se pravim pogotkom odabira za Zadar. Zanimljiva je činjenica da su karte za ovu predstavu rasprodane u samo dva sata.

Živko Anočić, Matija Antolić, Hrvoje Barišić, Krunoslav Klabučar, Rakan Rushaidat, Radovan Ruždjat i Ivana Rushaidat, uz režiju koju potpisuje Saša Anočić, pružili su publici pravo malo izvanredno iskustvo. Definitivno jedna od predstava o kojoj će se pričati.

“Kaubojima” je oduševljena zadarska publika još jedan u nizu trofeja o odlučnoj izvedbi i neosporivoj kvaliteti hrvatskog glumišta. Inače, predstava je premijerno prikazana 2008. godine kada je osvojila Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju predstavu u 2008. godini. Osim toga valja izdvojiti i Nagradu hrvatskog glumišta, nagradu Marul ili posebno priznanje Gavellinih večeri.

Smijeh, smijeh i samo smijeh vladali su jučer zadarskim kazalištem, a po završetku ekipa s pozornice nagrađena je gromoglasnim pljeskom i snažnim pohvalama u komentarima koji su se mogli čuti već kao žamor među fasciniranom publikom.

Za one koji nisu imali sreće da ugrabe svoju kartu podsjetimo da se radi o mjuziklu, u kojem se osam ljudi nalazi zajedno s jedinstvenim ciljem, a to je da naprave kaubojsku predstavu. U predstavi dakle pratimo osam likova i njihove životne priče, te dakako start audicije pa do konačne premijere. Metaforički  gledano, predstava govori o konačnoj pobjedi, pobjedi nad životnim prilikama i neprilikama i svakodnevnom preživljavanju.

Nadamo se da će ostatak zainteresiranih ipak dobiti priliku da se uvjeri u riječi sinoć prisutnih, ali i našu hvalu ove izvrsne predstave koja zaslužuje da se o njoj govori.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...