Želiš saznati ime simpatije na Sveučilištu u Zadru?

U najmanju ruku zanimljivog se projekta dosjetio jedan Zadranin koji studira i živi u Njemačkoj. Ona je prije nekoliko dana, , na Facebooku, otvorio stranicu pod nazivom “Spotted: ZD” namijenjenu otkrivanju imena simpatija ili osoba koje vam se sviđaju.

Jesi li vidio nekog na faksu?
Ne znaš njezino ili njegovo ime ali ne možeš prestati misliti o toj osobi?
Bez brige, javi se nama a mi ćemo anonimno objaviti tvoju poruku.

Jurica ŠaponjaPokretač cijelog projekta je Jurica Šaponja, inače Zadranin, student “Karlsruher Institut für Technologie” u njemačkom gradu Karlsruhe, koji je ideju dobio od sličnih “Spotted” stranica koje su sasvim uobičajene na sveučilištima diljem svijeta, pa se vjeruje kako će cijela priča zaživjeti i na zadarskom sveučilištu.

Spotted je osnovan u prosincu prošle godine a već sada ima više od 4.000 osoba kojima se stranica sviđa te više od 2.000 ljudi koji pričaju o njoj, govori nam Šaponja.

Na ideju da napravim “Spotted: Sveučilište u Zadru” došao sam iz jednostavnog razloga, zato što je to moj rodni grad. Cilj mi je pomoći ljudima da se zbliže, da ostvare onaj prvi kontakt, dodaje Jurica.

Upitali smo ga kako je zapravo zamišljen cijeli projekt, kako će stvar funkcionirati u praksi:

Svatko tko je vidio ili otkrio potencijalnu srodnu dušu u predavaonici, na hodniku, knjižnici, menzi ili bilo gdje na fakultetu, treba samo poslati poruku našoj stranici. Naravno, u poruci će opisati tu osobu kao i mjesto i vrijeme gdje ju je vidio. Nakon toga tim stranice isto objavljuje, naravno anonimno, pojašnjava nam Šaponja.

Spotted ZDU trenutku objave ovog teksta, stranica “Spotted: Sveučilište u Zadru” broji 126 osoba, a već im se javilo i nekoliko studenata i studentica koji pokušavaju otkriti svoju simpatiju.

Osim želje za puno uspjeha, ostaje nam samo pozvati vas na stranicu “Spotted: Sveučilište u Zadru“, uz napomenu da je, dakako, namijenjena isključivo studentima.

Tko zna, možda će i neka sudbina završiti i riječima “sretno, mladenci!”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...