Slavica: “I da su me osudili i dalje bi mirno spavao”

‘Mojoj situaciji, mojoj golgoti kroz koju sam prošao, dobrim djelom su kumovali mediji koji su me nakon tragedije rasčetvorili. Nitko me nije zvao niti htio čuti’, kaže Dražen Slavica dodavši da nakon oslobađajuće presude nema mira te kako je sve preživio zahvaljujući obitelji.

Slavica u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju kaže kako je, iako može nekome grubo zvučati, svih ovih šest godina od Kornatske tragedije mirno spavao, a tako bi kaže bilo i da je presuda bila osuđujuća. ‘Jer znam da nisam kriv. Jer sam imao sve materijalne dokaze koji to potvrđuju, a zbog kojih sam se nadao i žarko priželjkivao ovakav ishod’, kaže Slavica.

Za sada nema još nikakvih planova vezanih za svoj posao. ‘Još nemam pojma što ću. Ja iz vatrogastva nisam otišao pa da bih sada razmišljao je li oportuno vratiti se. Nisam još u stanju planirati, živim od danas do sutra….Ne znam ni kako se zovem. Ostao sam na nogama zahvaljujući mojoj obitelji koja me sve ovo vrijeme podupirala i trpjela samnom kao i hrvatskom vatrogastvu koje je stalo iza mene i to ne mogu zaboraviti.

S obiteljima stradalih vatrogasaca nije ni smio kontaktirati, sli svjestan je , kaže, njihovog gubitka, veličine tragedije koja ih je pogodila i ne zna kako bi im mogao pomoći.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...