U travnju kreće KBK Zadar, pod trenerskom paskom Danijele Perković i Marija Samirića

Na borilačkoj sportskoj sceni Krševanova i Donatova metropolisa početkom travnja zaigrat će novi ime, Kickboxing klub Zadar. Osnovan i vođen mladim entuzijastima i dugogodišnjim uspješnim sportašima kicboxinga iz naše županije, klub će, najavljuju pokretači, pružiti pravo programsko osvježenje i novinu u pristupu treniranja i samog vođenja kluba.

Potekli iz dobro poznatih klubova, KBK Benkovac, KBK Polača i KBK Biograd, odnosno Teama MI6, nekada i sami članovi navedenih klubova, danas ozbiljni odrasli ljudi nastavljaju, nadaju se, s uspješnom tradicijom spomenutih kolektiva primjenjujući sva stečena znanja i iskustva. U novom zadarskom kickboxing klubu, treneri Mario Samirić, viceprvak svijeta, hrvatski reprezentativac i osvajač raznih međunarodnih turnira, danas profesionalni djelatnik PU Zadarske-interventne policije, osim podučavanja svojih kolega davno i dobro usvojene vještine prenositi će sada i na dolazeće sportaše u novom klubu, i uz kolegicu studenticu Danijelu Perković, dugogodišnju članicu kickboxing Teama MI6, nesumnjivo činiti odličan spoj mladog ali iskustveno bogatog i uspješnog stručnog tandema.

Kako navedeni dvojac ne bi bio bez kormilara, novu kixkboxing priču zaokružuje poznati sportski djelatnik i aktivni promotor kickboxinga, Elvis Nakić, koji će ulogom supervizora pratiti i usmjeravati rad KBK Zadar, a svojim trenerskim iskustvom pomoći mladim snagama u podizanju kluba na čvrsti temeljac.

Klub se namjerava prvenstveno bazirati na treninzima s djecom mlađeg uzrasta, iznad sedam godina pa nadalje, dok je gornja dobna granica 17 godina. Treninzi bi počivali na radu s mališanima, osnovcima, i onima tek nešto starijima u učenju osnovnih načela samoobrane, što je novina u odnosu na postojeće klubove borilačkih vještina. Naravno, uz daljnje učenje kickboxinga kao moderne borilačke grane sporta. Koncept treninga je pak zamišljen na postizanju koordinaciju pokreta, fleksibilnost i snagu što dodatno podiže samopouzdanje i djeca time lakše obavljaju dnevne obaveze pri čemu općenito drugačije shvaćaju odgovornost u svakodnevnim zadacima, tvrdi Nakić, dodajući kako će se treninzi odvijati u dvorani Ekonomsko- birotehničke i trgovačke škole Borik, u večernjim satima, između 20:00-21:30, tri puta tjedno, tijekom ponedjeljka, srijede i petka.

U postizanju spomenutog cilja, kako navode u klubu, bit će svakako organiziranje odlazaka na razna natjecanja u državi i inozemstvu, budući da je to osnovni preduvjet stvaranja sportskog samopouzdanja i neupitna daljnja motivacija mladim sportašima.

Sport je uvijek bio najbolji i najzdraviji način izgradnje mladog čovjeka, a za društvo i najkorisniji graditelj kvalitetnog života. Vjerujući u sposobnost ove mlade ekipe nadamo se da ćemo imati razloga radovati se uspješnim rezultatima njihovih štićenika, kažu iz KBK Zadar.

 

OKVIRI UZ TEKST

 

1.

 

Klub se namjerava prvenstveno bazirati na treninzima s djecom mlađeg uzrasta, iznad sedam godina pa nadalje, dok je gornja dobna granica 17 godina. Treninzi bi počivali na radu s mališanima, osnovcima, i onima tek nešto starijima u učenju osnovnih načela samoobrane, što je novina u odnosu na postojeće klubove borilačkih vještina

 

2.

Koncept treninga je pak zamišljen na postizanju koordinaciju pokreta, fleksibilnost i snagu što dodatno podiže samopouzdanje i djeca time lakše obavljaju dnevne obaveze pri čemu općenito drugačije shvaćaju odgovornost u svakodnevnim zadacima

 

3.

 

Treninzi će se odvijati u dvorani Ekonomsko- birotehničke i trgovačke škole Borik, u večernjim satima, između 20:00-21:30, tri puta tjedno, tijekom ponedjeljka, srijede i petka

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...