Tuđmanova postaje četverotračna, do ljeta gotova Bihaćka

Na kolegiju gradonačelnika, među ostalim, iznesene su informacije o početku pripreme projekta rekonstrukcije Ulice dr.Franje Tuđmana.

Radi bolje protočnosti prometa u s smjeru istok-zapad ovu ćemo prometnicu rekonstruirati u modernu četverotračnu prometnicu u cijeloj svojoj dužini. Rekonstrukcija će biti zahtjevna no već je do sad riješeno dosta infrastrukture stoga se nadam da rekonstrukcija neće biti preskupa, kazao je Božidar Kalmeta.

[pullquote align=”left”]Radi bolje protočnosti prometa u s smjeru istok-zapad Ulicu dr. F. Tuđmana rekonstruirati ćemo u modernu četverotračnu prometnicu u cijeloj svojoj dužini. Rekonstrukcija će biti zahtjevna no već je do sad riješeno dosta kada je u pitanju infrastruktura, otkrio je Kalmeta[/pullquote]Najavio je i završetak rekonstrukcije Bihaćke do Splitske ulice, najkasnije uoči ljeta. Također, u planu je rješavanje i Splitske ulice do Ulice Hrvatskog Sabora.

Projekt je gotov i u postupku smo rješavanja imovinsko-pravnih odnosa nakon čega će najesen biti raspisan natječaj za taj projekt, a još će jedno raskrižje biti riješeno, ono Ulica Hrvatskog Sabora i Put Biliga. Grad je na sebe preuzeo rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, a Hrvatske ceste rekonstrukciju križanja, rekao je „poteštat“ i dodao kako je također zadužio UO za graditeljstvo da predloži projektna rješenja za lijeva skretanja na križanjima kod Hitne pomoći i dijelu Oko Vrulja kako bi se smanjile ljetne prometne gužve koje se stvaraju na tim napučenim i poprilično frekventnim lokacijama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...