Pirati oteli tanker i posadu u vodama uz obalu Gane

Tanker koji plovi pod liberijskom zastavom nestao je u vodama uz obalu Gane, a viši dužnosnik luke rekao je za Reuters da je kapetan zatražio pomoć kada su brod napali pirati.

Tanker MT Fair Artemis koji pod liberijskom zastavom stupio je u srijedu u kontakt s kompanijom za koju plovi, Fairdeal Group, dok je plovio uz obalu Gane, izvijestila je kompanija. Brod se idućeg dana nije javljao.

“Naša je glavna briga sigurnost posade. Željeli bismo poručiti njihovim obiteljima i svim dioničarima da činimo sve kako bi se posada i brod sigurno vratili u luku”, priopćio je direktor kompanije John Gray.

U subotu je glasnogovornik kompanije rekao da se i dalje ne zna gdje je brod, ali nije dao nove pojedinosti.

Viši dužnosnik luke Tema, istočno od glavnoga grada Gane rekao je za Reuters da su u petak primili poziv u pomoć s broda koji se nalazio 36 nautičkih milja izvan ganskih voda nakon što je u srijedu otet i opljačkan u vodama Toga.

Broj piratskih napada uz zapadnoafričku obalu utrostručio se tijekom prošle godine, a pojačao se nakon pobune u naftom bogatoj Delti Nigera u Nigeriji, nakon čega se povećao broj kriminalnih mreža. Bande napadaju teretne brodove, koji često prevoze naftu i otimaju članove posade.

Glasnogovornik ganske vojske rekao je da mornarica traži brod, izgrađen 2009.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...