Od utorka povremeni pljuskovi, niže temperature i udari juga

Prodori vlažnoga zraka ovog nam ljeta neće biti strani. Pa ni u Dalmaciji, gdje novo razdoblje promjenjiva vremena počinje već sutra i potrajat će sve do kraja tjedna.

Zahlađenje, pljuskovi i jugo zastupljeniji će biti na sjevernom Jadranu nego u Dalmaciji, no ni ona neće ostati uskraćena za pokoji ljetni pljusak

Vremenske su prilike posljednjih dana poprimile prava ljetna obilježja, te je diljem Dalmacije prevladavalo sunčano i suho vrijeme uz temperature zraka koje u većini krajeva dostižu vrućih 30 Celzijevih stupnjeva.

Takvo bi se vrijeme moglo promijeniti već danas. Vedro će ostati diljem Dalmacije, no Zagoru očekuju povremeni slabi pljuskovi. Navečer na sjevernom Jadranu umjeren porast naoblake sa zapada. Očekuje nas tiha noć uz slab burin, tijekom dana slab do umjeren maestral.

U noći s ponedjeljka na utorak očekuje nas slabo do umjereno jugo. Jutarnje temperature neće se znatnije mijenjati i dnevni maksimum danas bi trebao iznositi između 28 i 31°C.

U utorak nas u prvom dijelu dana na sjevernom i srednjem Jadranu očekuje umjereno do znatno oblačno uz povremenu kišu, pljuskove i grmljavinu. Mogući su i lokalni neverini. Južnu Dalmaciju očekuje najviše suha i sunčana vremena.

U drugom dijelu utorka očekuje se smanjenje oborina, ali su slabi pljuskovi i dalje lokalno mogući. Zapuhat će umjereno, na moru i jako jugo koje će krajem dana oslabjeti.

Od srijede pa do kraja tjedna očekuje nas vrlo promjenjivo vrijeme. Često će se izmjenjivati sunčana i oblačna razdoblja a ne mogu se isključiti ni povremeni neverini.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...