Predavanje Hrvoja Klarića o ekološkoj poljoprivredi

Udruga “Eko-Zadar“ 27. siječnja 2015. godine s početkom u 18 sati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar organizira predavanje na temu “Zašto ekološka poljoprivreda”. Predavač je potpredsjednik udruge “Eko-Zadar“, mr. sc.Hrvoje Klarić, dipl.ing.agr., viši stručni savjetnik u Savjetodavnoj službi, javnoj ustanovi za obavljanje poslova savjetodavne djelatnosti u poljoprivredi, ruralnom razvoju, ribarstvu i unaprjeđenju gospodarenja šumama i šumskim zemljištima šumoposjednika.

Na predavanju će biti riječi o razlikama između ekološke, konvencionalne i GMO poljoprivrede, te o najnovijim zakonskim odredbama na razini Hrvatske i EU-u. Bit će iznesen i lokalni pregled stanja kroz vremenski presjek od posljednjih 30 godina, kao i posljedice suvremenog načina prehrane i života na zdravlje, uz novosti ,kako u primijenjenoj znanosti u agronomiji kod nas, tako i u nekontroliranim, pa i protuzakonitim, aspektima proizvodnje i trgovine hrane slabije nutritivne i kvalitativne vrijednosti.

Predavanje se održava u sklopu projekta “Zelena transformacija” kojeg je s 9.500 kuna financirala Zadarska županija. Cilj projekta je educirati potrošače i proizvođače o opasnostima korištenja pesticida, o GMO hrani, važnosti očuvanja starih sorti, organskim načelima vrtlarenja, urbanom vrtlarstvu, samoniklom jestivom bilju i grupama solidarne razmjene.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...