Vlada raspisala natječaj za benzinske postaje u Biogradu i Preku

Vlada Republike Hrvatske na današnjoj je sjednici uputila obavijest o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru u Preku i Biogradu, i to u svrhu izgradnje, odnosno korištenja postojeće luke posebne namjene benzinske postaje.

Benzinska postaja u Biogradu nalazi se uz sjeverni rub luke otvorene za javni promet luke Biograd, a kao luka županijskog značaja osigurava opskrbu gorivom svim plovilima koja pristaju u luku te brojnim nautičarima smještenim u većem broju luka posebne namjene u gradu Biogradu, pojašnjava se u Vladinoj odluci koju u cijelosti možete pronaći ovdje.

Kako je riječ o staroj infrastrukturi koja je u djelomičnom vlasništvu bivšeg koncesionara, predviđena je i mogućnost gradnje odnosno rekonstrukcije postojećih objekata u svrhu obnavljanja i modernizacije. Nadalje, budući da na tom području borave brojna plovila gospodarske namjene, ponuda plavog dizela na predmetnoj benzinskoj postaji Biograd obveza je budućeg ovlaštenika koncesije.

Inače, riječ je o benzinskoj postaji za koju je INA 1999. godine dobila koncesiju u razdoblju od 10 godina. Budući da je ugovor istekao prije nekoliko godina, Vlada raspisuje novi natječaj.

Po pitanju benzinske postaje u Preku vrijede isti uvjeti. Tamošnja benzinska postaja smještena je uz sjeverni rub luke Preko, a gorivom opskrbljuje sva plovila koja pristaju u luku, brojne nautičare te plovila koja prolaze kroz mali Ždrelac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...