KUD Zadarski tanac sutra u “Dobro jutro, Hrvatska”

U subotu 4. ožujka  u emisiji Dobro jutro Hrvatska gostovati će KUD Zadarski tanac.

KUD Zadarski tanac svojim radom i djelovanjem čuva i promiče tradicijsku glazbenu i folklornu baštinu te tako ističe i promiče kulturno-povijesni i tradicijski identitet Zadra i Zadarske županije.

U okviru svog plesnog programa na gostovanju KUD će izvesti:

„Zadarski tanac“  ples s kojim je 2015. na 3. međunarodnom susretu čuvara hrvatske etnobaštine u Filderstadtru u Njemačkoj osvojio 2. mjestu u kategoriji izvornog folklora.

Otpjevat će i pjesme “Lipe ti su” i “Mili Bože, nesritna san bila”.

Jednako tako, predstavit će zadarsku žensku svečanu pučku narodnu nošnju i gastro delicije karakteristične za naš kraj.

– KUD broji šezdesetak članova koji djeluju u dvije folklorne (dječja i odrasla) i u jednoj tamburaškoj skupini na koju smo posebno ponosni. U skoroj budućnosti planiramo i audiciju za upis novih članova, ističu iz KUD-a.

O KUD-u “ZADARSKI TANAC”

KUD Zadarski tanac djeluje od 2014. godine, a svojim radom i djelovanjem čuva i promiče tradicijskuglazbenu i folklornu baštinute tako ističe i promiče kulturno-povijesni i tradicijski identitet Zadra i Zadarske županije, a time ujedno obogaćuju turističku ponudu i kvalitetu promocije svoga kraja.

KUD broji šezdesetak članova koji djeluju u dvije folklorne (dječja i odrasla)i u tamburaškoj skupini. Svaka skupina ima svog umjetničkog voditelja te zajedničkog glazbenog voditelja i koordinatora programskih aktivnosti.

U okviru svog plesnog programa KUD za sada izvodi šest koreografija sa 10 plesova te više pjesama zadarskog kraja. Svoj program odrasla folklorna skupina izvodi u svečanim zadarskih narodnim nošnjama, a dječja skupina u dječjim pučkim zadarskim narodnim nošnjama, dok će se u najskorije vrijeme izraditi i komplet pučkih zadarskih narodnih nošnji za odrasle plesače.

Tijekom godine KUD izvodi oko pedesetak nastupa, a pola od toga su samostalni cjelovečernji nastupi na području Zadra i Zadarske županije, osobito tijekom turističke sezone. Posebno ističu nastup na međunarodnoj smotri folklora u Njemačkoj gdje smo osvojili drugo mjesto u kategoriji izvornog folklora, a tijekom ove godine u planu  je nastup na međunarodnom festivalu u Ohridu.

U svom radu KUD ima veliku potporu Grada Zadra, Turističke zajednice Grada Zadra i Zadarske županije, a ujedno ističu veliku i dobru suradnju s Turističkim naseljem Zaton i Narodnim muzejom Grada Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...