Održan Dan narcisa; Prihodima će se pomoći kupnja 4 milijuna eura vrijednog aparata za zračenje

Pod motom “Zdravlje, zdravlje” danas se na Narodnom trgu održala 15. manifestacija “Dan narcisa” posvećena borbi protiv raka dojke.

Zbog dobre suradnje lokalnih stručnih službi i ministarstava, Općoj bolnici Zadar prije nešto više od mjesec dana dodijeljeno je 50 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova koji su, između ostalog, namijenjeni i za izgradnju i opremanje odjela za onkologiju. No, na tome ne smije stati. Mnogi Zadrani oboljeli od karcinoma danas svakodnevno moraju putovati iz Zadra u Split, Rijeku ili Zagreb kako bi primili adekvatnu terapiju. Naš je cilj da u Zadru imaju jednaku ili bolju njegu, a da bi se to što prije ostvarilo, i mi smo kao članovi Lige protiv raka Zadar pokrenuli prije godinu danu akciju prikupljanja sredstava za aparat za zračenje vrijedan 4 milijuna eura. Mnogi su se već uključili, a svi vi koji još niste, ne dopustite da sve ostane na jednom danu u godini, podsjetio je na današnji dan šef ginekologije i predsjednik Lige protiv raka Branko Dukić.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...