Mnoštvo događanja u Starigradu-Paklenici; Klapa Cambi, Giuliano, sajam hrane, utrka, vatromet..

Nadolazeći vikend u Starigradu-Paklenici započinje koncertom klape Cambi koji će se održati u petak 11.kolovoza na starigradskoj rivi Bikarija uz slobodan ulaz za sve posjetitelje.

Tradicionalni sajam domaćih proizvoda „Domaće je najbolje“ u organizaciji Fotografica vizualnih komunikacija održava se 13. i 14.kolovoza na istoj lokaciji. Tom prilikom će se predstaviti brojni mali proizvođači hrane, suvenira i drugih proizvoda iz različitih dijelova Hrvatske.

Proslava blagdana Velike Gospe, ujedno i Dana općine Starigrad, za mještane je najznačajnije ljetno događanje. Od davnina se na taj dan hodočasti u crkvicu Majke Božje na Velikom Rujnu, najvećoj velebitskoj visoravni smještenoj na 900m nadmorske visine. Nakon svete mise s početkom u 11.00 koju će ove godine predvoditi zadarski nadbiskup mons Želimir Puljić slavlje se seli u domove mještana gdje blagdan provode u krugu obitelji i prijatelja.U večernjim satima se na starigradskoj rivi priređuje fešta uz gastro ponudu i ponoćni vatromet a za dobru atmosferu pobrinut će se Giuliano. Programu prethodi 16.izdanje Međunarodne planinske utrke Starigrad-Veliko Rujno u organizaciji HAK-a Poličnik. Utrka kreće iz centra Starigrada-Paklenice(Trg S.Radića) 14.kolovoza u 16.30h. Utrka se održava pod pokroviteljstvom Kolinde Grabar Kitarović, predsjednice RH.

Od 16.-23.kolovoza po prvi put se održava Summer Winnetou Fest, ljetno izdanje manifestacije Tragovima Winnetoua. Program obuhvaća posjete mjestima snimanja filmova o Winnetouu u okruženju(Velebit, Paklenica, Zrmanja), projekcije tematskih dokumentarnih filmova, Dane otvorenih vrata Winnetou spomen prostora i dr.. Winnetou tjedan završava glazbenim programom na starigradskoj rivi 23.kolovoza uz nastup benda Picksiebneri. Ovom prilikom će se gostima ujedno najaviti program tradicionalnog susreta ljubitelja Karla Maya i filmova o Winnetouu za 2018.godinu.

Posljednju subotu u kolovozu koja pada 26.08. obilježava se Međunarodna noć šišmiša. U organizaciji JU NP Paklenica toga dana će se u parku ispred Upravne zgrade NP-a održavati tematske igraonice i radionice za djecu, predavanja i projekcije, a bit će to i jedinstvena prilika čuti šišmiše uz pomoć bat detektora. Program se održava od 18.00-21.00h uz slobodan ulaz za sve posjetitelje.

Program događanja za kolovoz završava još jednom ribarskom fešticom u utorak 29.kolovoza te nastupom folklornog ansambla iz Litve u četvrtak 31.kolovoza.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...