Nevrijeme stiglo u neke dijelove zemlje, na Jadranu jačanje bure

Poslijepodne je vruć i sparan dan u središnjoj Hrvatskoj prekinuo snažan pljusak. Temperature su se spustile, ali već u utorak nam se vraća sunce. Snažan pljusak pogodio je središnju Hrvatsku, pa tako i Zagreb. Velika količina kiše koja se na metropolu sručila iza 16 sati poplavila je ulice i nadvožnjake.

Još tijekom noći može biti kraćih lokalnih nestabilnosti, i to uglavnom u gorskim predjelima, te ponegdje na jugu, donosi dnevnik.hr.

Nakon toga slijedi razvedravanje, oblake će rastjerati vjetar sa sjevera, pri čemu će bura na Jadranu u prvom dijelu dana ponegdje biti i jaka, a podno Velebita može imati i olujne udare, do kraja dana očekuje se slabljenje vjetra pa će tako srijeda biti uglavnom sunčana te ne prevruća uz oko 30 stupnjeva.

Fronta će se odmaknuti na istok, a mi ćemo se nalaziti pod utjecajem anticiklone koja će podržavati stabilno vrijeme.

Još u noći može biti ponekog pljuska, i to uglavnom u gorju te na jugu zemlje. U ostatku pretežno sunčano. Na Jadranu ponegdje jaka bura, podno Velebita i s olujnim udarima. Temperatura na kopnu od 13 do 17, a na moru između 20 i 24 stupnja.

Središnja Hrvatska u utorak

U nastavku dana pretežno sunčano, puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, a uz to će i temperature biti niže od današnjih pa nas čeka jedan ugodan dan.

Slavonija

I na istoku će biti većinom sunčano te bez oborina, uz slab do umjeren sjeverni vjetar temperatura uglavnom ispod 30 stupnjeva.

Sjeverni Jadran u utorak

Na sjevernom Jadranu bit će pretežno sunčano, u gorju stabilnije pa se pljuskovi više ne očekuju. Bura će prema kraju dana slabjeti, a temperatura između 23 u gorju i 31 na moru.

Južni Jadran u utorak

I na jugu većinom sunčano i vedro, te uz slabiju buru. Uz nižu temperaturu i ondje će se malo lakše disati.

Sljedeća tri dana

Idućih dana na kopnu stabilno, sunčano i suho – i tako će biti do vikenda, onda nas u petak očekuje jače naoblačenje s kišom, ali na detalje o tome ipak pričekajmo još koji dan. Slično i na Jadranu, do vikenda sunčano, uz slab vjetar te temperaturu oko 30-ak stupnjeva, a zatim se i tu krajem petka očekuje više oblaka i kiša ili pljuskovi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...