Hipp i Ferrero izjednačuju kvalitetu svojih proizvoda na EU tržištu

Hipp će osigurati sličan sadržaj povrća u prerađenoj hrani u svim zemljama Unije. Ferrero će modificirati recept za Nutellu u Njemačkoj s obzirom na to da je jedini koji je bio drugačiji. Kupci to pozdravljaju.

 

Europska povjerenica za potrošače Vera Jourová najavila je kako će zajednička metoda ispitivanja, koju je razvio Zajednički istraživački centar Europske komisije, biti spremna u travnju, što će omogućiti državama članicama da pokrenu koordiniranu kampanju ispitivanja. Jedinstvena metoda ispitivanja najbolje je rješenje kako bi se utvrdila situacija na tržištu kvalitete proizvoda, poručila je Andrea Gross-Bošković, ravnateljica HAH-a.

Europska komisija nastavlja s izradom akcijskog plana kako bi se problem razlika u kvaliteti proizvoda riješio, a izmjenom zakonodavstva, potrošači bi trebali biti u ravnopravnom odnosu pri kupnji.

Od 26 testiranih proizvoda u Hrvatskoj i Njemačkoj čak je njih 16 bilo skuplje kod nas, i to do 110 posto. Osim što Unija mora poraditi na ujednačavanju kvalitete proizvoda, nužno je i ujednačavanje cijena, prenosi HRT.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...