Prema Norvežanima cijeli idući tjedan u Zadru ispod nule, u srijedu čak minus 7!

Ostvare li se trenutačne prognoze, za što postoji relativno velika vjerojatnost, posljednji dani veljače – vikend, te posebice ponedjeljak i utorak, bit će hladni kao malo kada u ovom dijelu godine. Uz razvedravanje, makar i djelomično, te snijeg na tlu, jutarnja temperatura zraka diljem unutrašnjosti bit će niža od -5 °C, gdjekad i oko -10 °C, osobito u gorju i niža, a ni tijekom dana neće biti viša od 0 °C.

Za zimu, naizgled ništa neobično, ali kada se pogledaju podaci dosadašnjih mjerenja, za kraj veljače je to prilično rijedak događaj. Primjerice, na meteorološkoj postaji DHMZ-a u zagrebačkome Maksimiru, od 1949. godine podjednako hladno ili hladnije dogodilo se samo dva puta – 1955. godine i 1986. godine.

Minusi će se mjeriti i blizu mora, ne samo na sjevernom Jadranu, nego potkraj mjeseca i južnije. Srećom, danju će temperatura ipak biti malo iznad 0 °C – rekao je Vakula za HRT.

Prema predviđanjima popularne norveške meteo stranice Zadar početkom idućeg tjedna čeka debela zima.

U ponedjeljak se dnevna tempertura neće penjati iznad minus 3. U srijedu bi sve do podneva trebalo biti minus 7, a najviša dnevna minus 4.

Tek početkom vikedna, prognoziraju Norvežani, zrak će se ugrijati na nimalo toplih plus 1, 2…

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...