izvješće dorh-a

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo optužnicu protiv Suraća

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 43-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom iz čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela protiv osobne slobode prijetnjom iz čl. 139. st. 3. u vezi st. 2. KZ-a. (18. 7. 2018.).

Riječ je o bivšem kapetanu NK Zadra, Jakovu Suraću.

Okrivljenika se tereti da je 24. lipnja 2018. oko 19,30 sati u Zadru, vidjevši 33-godišnjeg hrvatskog državljanina kojem je zamjerio sadržaj tekstova koje je objavio, prišao mu te, u cilju da kod njega izazove strah, uputio mu prijeteće riječi, a potom ga, u namjeri da ga teško tjelesno ozljedi, udario šakom u glavu uslijed čega je oštećenik pao na pod.

Tereti ga se da je oštećenika, dok je ležao na podu, više puta udarao nogama i šakama u glavu i tijelo, ponavljajući prijeteće riječi pri čemu je oštećenik zadobio teške tjelesne ozljede (prijelom desne podlaktice) te je osjetio strah za vlastiti život i strah u vezi obavljanja svog posla.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika odredi mjera opreza zabrane približavanja oštećeniku na udaljenosti manjoj od 50 metara te zabrane uspostavljanja ili održavanja veze s oštećenikom.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar