TOPLA ČOKOLADA

Recept za vrhunski slatki napitak koji će rastjerati sive jesenske oblake

Pixabay/ZARAPIX

Omiljeni napitak u jesenskim i zimskim danima za brojne je vruća čokolada, a osim užitka za nepca nekoliko gutljaja ove kremaste slastice pružit će zaštitu kardiovaskularnom sustavu, ublažit će kašalj te smiriti želučane tegobe.

Razloga za šalicu tople čokolade ima napretek, baš kao i recepata u kojima vrsni znalci koriste najkvalitetniju čokoladu dok su dodaci poput cimeta, čilija ili đumbira dobrodošli želite li pojačati ljekovitu notu slasnog gutljaja, piše Zadovoljna.

Sastojci:

– 150 g čokolade s 60% kakaa
– 200 ml punomasnog mlijeka
– 200 ml slatkog vrhnja
– jedna mala žlica smeđeg šećera
– prstohvat soli
– po želji malo cimeta

Priprema:

1. Čokoladu nasjeckajte na što sitnije komadiće. Mlijeko i vrhnje pomiješajte i prelijte u lonac pa stavite da se kuha na srednje jakoj vatri.

2. Čim smjesa provrije prelijte je preko nasjeckane čokolade i miješajte dok ne dobijete gustu kremastusmjesu, ukoliko vam se stvaraju grudice nježno ih razbijte pomoću pjenjače.

3. Na kraju dodajte prstohvat soli koja će pojačati okus čokolade i malo cimeta po želji.

Savjet: Umjesto cimeta u vruću čokoladu dodajte malo muškatnog oraščića, naribanog svježeg đumbira ili čilija u prahu.

Ostavi komentar koristeći Facebook



 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar