24-godišnji Amerikanac

Galloway je novi centar Zadra; Mršić: “On će biti najbolji obrambeni igrač lige!”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Novo ime u redovima KK Zadar je 24-godišnji Amerikanac Jonathan Galloway, 211 cm visok centar dolazi nam iz danskog Bakken Bearsa gdje je u protekloj sezoni bilježio u prosjeku 8.2 poena, 8.9 skokova uz 1.5 blokada.

Galloway je bio suigrač Eyassu Worku-u na sveučilištu UC Irvine, 2019. godine su na NCAA March Madness turniru izbacili sveučilište Kansas State, jedne od glavnih favorita natjecanja. Učinili su to kao 13-to plasirana momčad! To je bilo jedno od najvećih iznenađenja u povijesti turnira.

Mladi Galloway je peto pojačanje Zadra za novu sezonu nakon Paponje, Bursaća, Workua i Boykinsa. Ugovor je potpisao na godinu dana.

“Dobili smo igrača koji će biti jedan od najboljih obrambenih igrača lige. Bit će vođa na treningu, također je jako dobar timski igrač, radi puno korisnih stvari koje se ne vide u samoj statistici. Dobro je što je Jonathan navikao igrati u pobjedničkim ekipama, to je bio slučaj na sveučilištu i prošle godine u Danskoj gdje je njegova ekipa ušla na Final Four FIBA Europa Kupa, gdje su imali samo dva poraza u sezoni. Tu smo mi da mu pomognemo kako bi svoju igru unaprijedio na još viši nivo. Zbog načina kako je do sada igrao, neke segmente u igri je zapostavio, pod tim mislim na napadački dio igre, tako da smatram da tu može biti još produktivniji. Sve u svemu jako sam zadovoljan što smo ga potpisali i smatram da će se dobro uklopiti u ostatak ekipe”, istaknuo je trener Zadra Veljko Mršić.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi: