Za zatvaranje ljetne pozornice, Kino Zona nam u nedjelju dovodi hvaljenu dramu ”Iz ništavila”

Nakon mjesec i pol dana i 21 izvanredni filmski naslov, u nedjelju 13.09. zatvara se ljetna pozornica Kino Zone.

– Pobrinuli smo se da ljetni opus ispratimo sa stilom pa nas tako za kraj očekuje maestralna kriminalistička triler drama ”Iz ništavila” fantastičnog Fatiha Akina. O čemu govori radnja, pročitajte u ostatku najave, kažu iz organizacije.

Poslije smrti supruga i sina u iznenadnom terorističkom napadu, Katjin se život raspada. Njezini prijatelji i šira obitelj pokušavaju joj pružiti podršku koja joj je potrebna i Katja nekako uspijeva izdržati kroz sprovod. Iscrpljujuća potraga za počiniteljima i razlozi iza besmislenog ubojstva dodatno kompliciraju Katjino mučno žalovanje, otvaraju nove rane i sumnje. Nakon uhićenja osumnjičenih, Katja proživljava agoničnu unutarnju borbu dok prisustvuje suđenju osumnjičenom dvojcu: mladom paru s neonacističke scene. Suđenje gura Katju do ruba i za nju jednostavno nema alternative: ona želi pravdu.

Akinov film se na jedan potresan način dotiče gorućeg globalnog problema međurasne i religiozne netrpeljivosti, ljudske drame i suočavanja s tragedijom. Enorman posao obavlja nikad bolja Diane Kruger koja je za svoju nezaboravnu interpretaciju Katje nagrađena na festivalu u Cannesu, a valja istaknuti i kako je film osvojio prestižni ‘Zlatni globus’ u kategoriji  najboljeg stranog filma, ‘Zlatna kolica’ na festivalu u Vukovaru, nominacija za najbolji film u Cannesu i brojna druga priznanja. Kakvi su daljnji planovi za Kino Zonu, saznat ćete uskoro, a do tad nam se pridružite na posljednjoj ljetnoj projekciji.

Ulaznice, po standardnoj cijeni od 20 kuna mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije početka projekcije koja starta u 21 sat.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...