Kauboji protiv Angole stigli do prve pobjede na Svjetskom prvenstvu

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. Izabranici Line Červara nakon velike su borbe pobijedili Angolu 28:20 (12:11) u drugom kolu skupine C.

Janko Kević, debitant na velikim natjecanjima, počeo je dvoboj od prve minute i iznudio sedmerac. Zlatko Horvat je bio precizan i izjednačenje na otvaranju, 1:1. Dva vezana isključenja za igrače Angole i nakon pet i pol minuta igre rezultat je 2:2.

Golom Brozovića Hrvatska u osmoj minuti dolazi do prvog vodstva, 3:2. Dva gola Angole zaredom i vode 4:3, a sredinom prvog dijela imaju +2, 5:3. Pešić je obranio sedmerac, Hrvatska ušla u dobar ritam i od -2 došla do vodstva 7:6. U 22. minuti golom Mamića Hrvatska prvi put odlazi na dva gola prednosti, 8:6. Kratki odlazak Duvnjaka na klupu i isključenje omogućili su Angolu da ponovno izjednači na 8:8. I dok se Hrvatska muči u napadu, Angola lako zabija i dolazi do prednosti 10:9.

Do kraja prvog dijela naši su rukometaši uspjeli izjednačiti na 11:11, a zatim u posljednjim sekundama golom Čupića otići na odmor s prednošću 12:11.

Na početku drugog dijela Angola je ponovno došla do izjednačenja, 12:12, pa Brozović za 13:12. Nakon još jednog grubog starta Angola je ponovno s igračem manje i Hrvatska odlazi na 14:12. Novi gol Čupića, četvrti u četiri pokušaja, za 15:13. Taman kad je krenulo našim igračima sedmerac za Angolu i dvije minute isključenja Brozovića.

Srećom, Pešić je obranio, a Chicola je dobio izravni crveni jer je prilikom izvođenja penala pucao Pešiću u glavu. Gol Šebetića i napokon imamo tri gola prednosti, 16:13, a zatim i Duvnjak za +4, 17:13. Čupić iz penala povisuje prednost na pet pogodaka, 18:13. Kod naše prednosti 20:16, Musa je isključen na dvije minute.

Uskoro je isključen i Šarac, no duplo isključenje nije ostavilo traga, Pešić se razbranio i vodimo 21:16. Mladi Martinović iz sedmerca povisuje prednost na 23:16 deset minuta prije kraja dvoboja. U zadnjih pet minuta Hrvatska ulazi s prednošću 24:17, a najveća prednost je bila osam pogodaka.

U prvom dvoboju drugoga kola naše skupine Katar je pobijedio Japan 31:29 i s dvije pobjede se plasirao u drugi krug svjetske smotre.

Angola je u prvom susretu pružila dobar otpor Kataru, posebno u prvom poluvremenu, no na kraju je upisala poraz 25:30. Iako hrvatski rukometaši dosad nisu imali problema s afričkim reprezentacijama (u 12 utakmica protiv momčadi iz Afrike upisali su svih 12 pobjeda), u dvoboju s Angolom nužan je oprez. Tim više što je, osim psihološkog pritiska koji je donio nesretni remi s Japanom, iz redova hrvatske reprezentacije u subotu stigla još jedna loša vijest.

Jedan od najboljih hrvatskih igrača Luka Cindrić otpao je zbog ozljede i napušta svjetsku smotru nakon što je tijekom dvoboja s Japanom obnovio ozljedu prepona koja ga je mučila i ranije. Umjesto njega izbornik Lino Červar odlučio je prijaviti Janka Kevića. Ujedno je odlučio prijaviti Halila Jaganjca umjesto Marina Šipića, javlja HRT Sport.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...