VRATILI MERCEDES Predsjednik HNK Zadar, Damir Knežević: “Žao mi je zbog pogrešne odluke i poruke koju smo poslali”

Medijskim prostorom odjeknula je vijest da su, nakon što im je Grad dao pozajmicu od 2,5 milijuna kuna, u HNK Zadar kupili Mercedes vrijedan 300 tisuća kuna za potrebe voditelja škole nogometa Krešimira Gojuna. Javnost se uvjeravala da se radi o sponzorskom automobilu kupljenom na leasing.

Uz ispriku građanima, gradonačelniku i Gradskoj upravi, predsjednik kluba Damir Knežević danas je medijima poslao priopćenje koje donosimo u nastavku, a u kojem navodi kako je vozilo vraćeno, te kako su “smatrali da se radi o dobrom poslu za klub”:

“Ovim putem se želim ispričati građanima Zadra, Gradskoj upravi i gradonačelniku Dukiću zbog neugodnosti koje je izazvao najam vozila namijenjenog voditelju omladinske škole i ovim putem obavijestiti cijelu javnost kako je vozilo vraćeno. Smatrali smo da se radi o dobrom poslu za klub s obzirom na to da je najveći dio troška najma tog vozila bio pokriven od strane sponzora, no očito smo poslali pogrešnu poruku zadarskoj javnosti. Dok god se klub, najvećim dijelom financira iz gradskog proračuna za nas trebaju vrijediti jednaka pravila kao i za sve druge korisnike proračunskih sredstava. Svjesni javnih trauma koje su izazvale financijske malverzacije u zadarskom nogometu prethodnih desetljeća, klub vodimo maksimalno transparentno i bez financijskih dubioza. Naš fokus je na kadrovskom i infrastrukturnom jačanju omladinske škole zbog čega smo i dobili podršku Grada te pripremi kluba za ulazak strateškog partnera. Žao mi je zbog pogrešne odluke i poruke koju smo poslali. Još jednom se ispričavam i obvezujem da ću napraviti sve kako bismo u narednom periodu dodatno osnažili klub, uspostavili dugoročno održiv model upravljanja i napredovanja kluba na zadovoljstvo djece, roditelja i svih građana grada Zadra.”

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...