Mlijeko gotovo 10 kuna; Botić: “Bijeli sport nedostupan za dvije trećine građana, hvala HDZ-u i njihovim biračima”

Vijećnica Akcije mladih Marjana Botić, izrevoltirana rastom cijena osnovnih živežnih namirnica, na Facebook profilu objavila je fotografiju mlijeka koje košta 9,69 kuna.

“Piti mlijeko; još jedan bijeli sport koji postaje nedostupan siromašnima (2/3 hrvatskih građana prema većini pokazatelja). Hvala HDZ-u i njihovim glasačima (ima ih u te 2/3 pa se mogu sami sebi zahvaliti)! Hvala i onima koji na izbore ne izlaze! Hvala!”, napisala je.

Napomenimo, u samo mjesec dana, od rujna do listopada, građanima Hrvatske život je poskupio za jedan posto, jer su toliko, prema podacima Državnog zavoda za statistiku iz studenog, porasle cijene dobara i usluga na mjesečnoj razini.

U odnosu na listopad prošle godine potrošačke cijene su porasle za 3,8 posto, što govori o nastavku ubrzavanja inflacije u Hrvatskoj.

Najveći rast cijena bilježe ulja i masti, za čak 20,4 posto, ali snažan rast cijena događa se i kod mlijeka, sira i jaja koji su skuplji 5,2 posto, ali i kruha i žitarica koji su u prosjeku skuplji 5,3 posto.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...