Black Coffee u utorak nastupa u atriju palače Cedulin

Ponudu zadarskog glazbenog ljeta ove godine će za sve ljubitelje jazza, ali i općenito za sve ljubitelje kvalitetne glazbe, upotpuniti poznati sastav Black Coffee. Bend od ove godine ima novu pjevačicu, Danijelu Prpić, već etabliranu u ovom glazbenom pravcu.

Pred zadarskom publikom Švorinić, Prpić, bubnjar Jadran Dučić Čićo i pijanist Ivan Ivić predstavit će posljednji album “Once Upon A Time”. Riječ je o pjesmama posvećenima vremenu u kojem je „glazba još uvijek bila glazba“, album sadrži jazz standarde i djela europske muzičke tradicije.

Ljudi se ne moraju „plašiti“ da se radi o nekakvom jazzu koji će ih ubiti. To je humani jazz, svi koji vole dobru glazbu moći će sutra u njoj uživati, najavljuje Švorinić.

Black Coffee aktivno nastupa tridesetak godina, iza sebe ima 12 studijskih albuma, tri diskografske nagrade Porin te brojne nastupe na domaćim i na inozemnim jazz festivalima. Kao jezgra benda, Švorinić i Dučić nastupali su s brojnim uglednim glazbenicima kao što su Miles Griffith, George Makinto, Csaba Deseo, Tony Pancella i drugi. Ravnatelj zadarskog kazališta pritom je imao zapažene izlete u pop glazbu kroz suradnju s Gibonnijem i Vannom.

Na albumu “Once Upon A Time” predstavili su se s nekoliko obrada poznatih standarda jazz glazbe, četiri pjesme francuskih šansonijera te dva autorska instrumentala. Koncert će se održati u utorak 19. srpnja, u atriju  palače Cedulin s početkom u 21:30 h, a ulaz je slobodan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...