Vučetić: “Ja sam zadarskim HDZ-ovcima pokazao izlaz. O građanima ovisi hoće li dobiti trajni izgon iz javnog života u Hrvatskoj”

Prošlog petka predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra, Marko Vučetić izbacio je gradonačelnika Branaka Dukića sa sjednice.

HDZ-ova struja, nenaviknuta na takav tretman, iako demokratski, odmah je naoštrila koplja.

Damir Burčul, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a tako je zatražio smjenu Vučetića.

“Čovjek je izbacio gradonačelnika iz vijećnice, što se u povijesti Vijeća nije dogodilo. Naš je zaključak da vi jednostavno ne možete voditi Gradsko vijeće, pred nama su važni projekti za ovaj grad u kojima bismo svi zajedno trebali sudjelovati. Mrzite HDZ, njegove vijećnike, sve građane i građanske koji su glasali za HDZ. Mržnja i podjela među ljudima vaš je moto, a navodno ste i teolog, zar ne? Ne dozvoliti vijećnicima da iznesu svoje stavove, kršenje je temeljnih prava čovjeka. Pokazujete diktatorsku, autokratsku narav”, kazao je Burčul u svojoj argumentaciji.

I prvi čovjek Grada ekspresno je nakon “incidenta” sazvao konferenciju za medije.

“Narcisoidni način na koji Vučetić dovodi vijećnike do bijesne rasprave u kojem daljnji rad nije moguć. Netko mu to treba reći, pa makar me zato udaljio iz vijećnice”, konstatirao je na istoj.

Po novom je izjavio da je čak spreman na nove izbore.

Replicirao mu je Vučetić, podsjetivši još jednom za što se HDZ-ovci terete.

“Govoriti o bezizlaznoj situaciji u Gradskom vijeću nakon što sam mu pokazao izlaz, kroz koji je i prošao, može samo Branko Dukić. Ovo Gradsko vijeće štiti javne interese, privatni interesi nemaju ulaz, jamčim im izlaz. Zadarski HDZ-ovci su sada u fazi anarhije, ne mire se s demokracijom, demokracija im onemogućava demonstriranje njihovog, sudskom presudom čitavoj stranci utvrđenog, koruptivnog refleksa. Ja sam im pokazao izlaz, a o građanima ovisi hoće li ovi anarhisti s koruptivnim refleksom dobiti i trajni izgon iz javnog života, ne samo u Zadru nego u RH”, napisao je Marko Vučetić na društvenim mrežama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...