Trenirke u školama, da ili ne? Zadarski ravnatelji: “Ona se danas super kombinira”, “Podržavam slobodu odijevanja”

Trenirke u školama, da ili ne?, pitanje je koje je potaklo veliku raspravu na društvenim mrežama.

Izazvala ju je situacija u jednoj splitskoj srednjoj školi gdje su svi učenici zbog navodno neprimjerenog dress codea poslani na razgovor kod pedagoga.

Iz tog razloga i mi smo upitali čitatelje portala Antene Zadar za mišljenje, a anketa u kojoj još uvijek možete sudjelovati nalazi se na dnu članka.

Prema prvim rezultatima većina podržava da mladi u školi nose udobnu odjeću.

S druge strane, tek manji postotak glasača smatra kako se u školama mora znati kodeks odijevanja.

Kako razmišlja kolektiv, upitali smo zadarske ravnatelje Marina Perinića iz Pomorske škole i Zdenku Sršen Juričević iz Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole.

Budući da i moji učenici dolaze u trenerkama u školu, svakako to podržavam. Tu je više faktora u pitanju. Jedan od njih je financijska mogućnost roditelja. Ako mi inzistiramo na nekom dress codeu koji isključuje slobodu odijevanja u trenerke ili traperice, onda bismo im to trebali i priskrbiti. Iako, danas cijena trenerki ide i do tisuću, dvije tisuće kuna i u modi su. Generacijama i generacijama dečki, a bilo je tako i kada sam ja išao u školu, preferiraju upravo trenerke, mišljenja je Perinić.

Zašto ne? Danas se trenerka jako lijepo kombinira i može biti apsolutni hit. Tako da osobno preferiram ono u čemu se djeca osjećaju ugodno, naravno u granicama pristojnog. Neka djeca žive u teškim materijalnim uvjetima, nisam za nametanje nekakvih standarda odijevanja. I trenerka može biti pristojna, kaže Sršen Juričević.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...