Koncert profesora Glazbene škole Blagoje Bersa

U petak, 23. studenog povodom Dana grada Zadra održat će se koncert profesora Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar. Već tradicionalno profesori godinama poklanjaju ovaj koncert Zadru, a posljednje dvije godine on se održava u sklopu ciklusa Bersa u organizaciji HNK Zadar.

Na prigodno nazvanom događaju Zadru na dar! ove godine svirat će gitaristi Hrvoje Šteko, Ivan Vihar, Melita Ivković i Josip Marcelić i izvesti Escualdo Astora Piazzolle. Violončelistica Lidija Ledinić nastupit će uz klavirsku pratnju Jurice Šoše i publici predstaviti Elegiju Gabriela Fauréa. Pijanistica Mirjam Škreblin svirat će zanosni Chopinov Nocturno u c – molu, dok će se gitarist Ivan Vihar osim u kvartetu predstaviti i sam, svirajući Amigov Trio Arango.

U obradi za klavirski duo Blanka Aždajić Medić i Petra Škara Ivanković svirat će Na lijepom plavom Dunavu J. Straussa. Melita Ivković i Ivan Vihar zagrijat će prste u gitarističkom duetu i djelima Astora Piazzolle – Tango br. 2 i Joaquina Rodriga – Tornadilla.

Dražen Habuš, inače trubač, osim svog matičnog instrumenta svirat će i klavir te pred kraj koncerta odvesti slušatelje u svijet popularne glazbe. Koncert će završiti u ozračju jazza kada će kvartet sastavljen od Nebojše Lakića na klaviru, Željka Andrića na klarinetu, Dražena Habuša na trubi i Josipa Marcelića na kontrabasu svirati Ray Charlesovu skladbu Georgia on my mind i tradicionalnu Oh, When the Saints.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...