Rekordni prihodi u Microsoftu

Microsoft je u drugom kvartalu fiskalne 2013. godine zabilježio rekordan profit – u visini od 21,5 milijardi dolara. Ovo predstavlja 2,7-postotni rast u odnosu na prošlogodišnje razdoblje.

Kompanijina zarada iznosila je 6,38 milijardi dolara što je bolje nego u ranijim kvartalima – u kvartalu ranije Microsoft je imao 5,3 milijardi dolara zarade, a u istom razdoblju godinu ranije ostvarena je zarada od 5,8 milijardi dolara. Odjel za Windowse kompaniji je generirao 5,9 milijardi prihoda što je za 24% bolji rezultat u odnosu na godinu ranije. Poslovanje s poslužiteljima i alatima također je bilo za 9% bolje u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a ostvaren je prihod od 5,2 milijarde dolara.

Nisu svi odjeli bilježili rast prihoda. Tako je odjel za poslovna rješenja zabilježio 10-postotni pad prihoda na godišnjem nivou, a koji su iznosili 5,7 milijardi dolara. Također, unatoč dobroj prodaji Xboxa 360, odjel Entertainment & Devices ostvario je prihode u visini od 3,77 milijardi dolara što je za 11% slabije u odnosu na isto razdoblje godinu ranije.

Odjel Online Services ostvario je 869 milijuna prihoda što je 11-postotni rast, dok je online oglašavanje bilo bolje za 15% u odnosu na prošlu godinu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...