Fantela i Marenić srebrni na prvenstvu kontinenta

Proslavljeni jedriličarski dvojac Šime Fantela i Igor Marenić početak 2014. provodi na mini pripremama u Miamiju, u sklopu kojih su minulog vikenda  nastupili i na Prvenstvu Sjeverne Amerike i osvojili srebrnu medalju nakon što im je za jednu ‘crnu zastavu’ pobjegao naslov pobjednika.

Tandem Sv. Krševana u šestom plovu, zajedno s polovicom flote, izletjeli su naime preko startne linije i zaradili kaznene ‘punte’ koji su ih na koncu stajali trijumfa. Prvo mjesto izmaklo je sa tako za samo šest bodova koliko su zaostali iza starim poznanicima i konkurentima, Francuza Pierra Lebouchera i Nicolasa Le Berrea.

[pullquote align=”right”]Fanteli i Mareniću slijedi u petak u US Sailing Centar u Miamiju, ISAF regata Svjetskog kupa. Lani su poslje dvije regate SK natjecateljski niz završili na 3. mjestu ISAF rankinga[/pullquote]Fanteli i Mareniću slijedi u petak u US Sailing Centar u Miamiju, ISAF regata Svjetskog kupa. Lani su poslije dvije regate SK natjecateljski niz završili na 3. mjestu ISAF rankinga.

Momci se kući vraćaju tek 9. veljače kada bi napokon trebali imati mali odmor u dugoj i neprekinutoj seriji nadmetanja. Šimu i Igora za SAD vežu lijepe uspomene, tu su kao mladi jedriličari, početnici u klasi 470 sudjelovali na SP u San Franciscu, a Šime je, zbog studentskih obaveza, praktički iz aviona ‘sletio’ na regatno polje i u tom prvom plovu bili su najbolji najavivši tada fantastičan potencijal, kasnije i dokazan.

Prošlu godinu definitivno ocjenjujemo uspješnom, ušli smo u nju lagano, bez pretjeranih ambicija, napravili malo veću pauzu i predah nakon napornih Olimpijskih igara. Međutim, rezultati su bili prilično dobri, i iznad očekivanja. Uspjeli smo se opet dići na visok nivo, treće mjesto na Euru i zlato na Sredozemnim igrama, u Svjetskim kupovima smo imali dva druga i jedno treće mjesto, na SP smo malo stagnirali, nismo izdržali, ali rezime cijele 2013. bio bi da su Šime i Igor u svojoj klasi ostali apsolutno u samom vrhu svjetskog jedrenja. Nastavljamo sada dalje, upravo su dečki u Miamiju, nakon toga po kalendaru ide regata SK-a, nadamo se odličnim plasmanima. U srpnju je EP, u rujnu SP u Španjolskoj na kojemu se odrađuje norma za OI u Riju 2016., nekakve zimske bazične pripreme su u planu za kraj siječnja, kazao je izbornik HJS-a i trener tandema Fantela- Marenić, Edo Fantela.

Igor Marenić

[pullquote align=”left”]Igor i Šime naravno sa koriste boravak ‘preko bare’ i za neke druge drage im zanimacije u trenucima odmora. Pa su u srijedu navečer, ili po srednjeeuropskom vremenu u četvrtak ujutro, bili na NBA utakmici Miami Heat – LA Lakers 109:102 [/pullquote]Igor i Šime naravno sa koriste boravak ‘preko bare’ i za neke druge drage im zanimacije u trenucima odmora. Pa su u srijedu navečer, ili po srednjeeuropskom vremenu u četvrtak ujutro, bili na NBA utakmici Miami Heat – LA Lakers 109:102.

We were not sitting that far, 403rd row… Great fun!, napisali su na facebook statusu uz priložene fotografije s vrha AmericanAirlines Arene pozdravljajući prijatelje iz Zadra.

Posada JK Sv. Krševan, Šime Fantela i Igor Marenić ponovila je prošli tjedan prošlogodišnji rezultat i peti put zaredom proglašena najboljom županijskom momčadi prema izboru Zadarskog lista. U 2013. u službeni CV upisali su zlato MI u Turskoj, treći su bili na EP, a 19. na regati SP-a. U posljednjih pet godina ponijeli su čak osam kolajni na kontinentalnim i planetarnim prvenstvima. Na ljestvici ISAF-a Igor i Šime su trenutno treći u klasi 470.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...