Prvak županije – Marko Miočić iz OŠ “Bartula Kašića”

Učenici osmih razreda šest zadarskih škola sudjelovali su na Županijskom natjecanju iz talijanskog jezika kojemu je domaćin u Pagu bila OŠ “Jurja Dalmatinca”.  Nastupili su đaci iz OŠ”Bartula Kašića”, OŠ “Šimuna Kožičića Benje”, OŠ “Stanovi”, OŠ “Krune Krstića”, OŠ”Zadarski otoci” i OŠ”Smiljevac”, zatim OŠ”Benkovac”, OŠ “Jurja Barakovića” Ražanac, OŠ”Pakoštane”, OŠ”Vladimira Nazora” Škabrnja, OŠ”Privlaka” i naravno OŠ “Jurja Dalmatinca”, a najbolji rezultat postigao je Marko Miočić, učenik OŠ”Bartula Kašića” iz Zadra pod vodstvom mentorice Doris Kožul Car.

[pullquote align=”left”]Ivanka Benzia, pričala je o značaju i bogatstvu karnevalske tradicije u Pagu, običajima, ljepoti narodne nošnje otoka, a pjesmicu na paškom dijalektu pročitao je Petar Benzia[/pullquote]Ravnateljica OŠ “Jurja Dalmatinca” Željka Zubović pripremila je zanimljiv program u kojem su sudjelovali profesori mentori i njihovi učenici s ciljem upoznavanja gostiju sa bogatom tradicijom Paga, naročito netom okončanoga paškog karnevala. Ivanka Benzia, predsjednica Karnevalske udruge “Markova kumpanija” profesorima je ispričala o značaju i bogatstvu karnevalske tradicije u Pagu, običajima, ljepoti narodne nošnje otoka. Pjesmicu na paškom dijalektu pročitao je Petar Benzia dok su učenici prvog razreda Dalma Pernar i Antonio Kustić poslužili kao pravi mali manekeni u paškim narodnim nošnjama.

Umirovljena profesorica engleskog jezika Rajka Vidolin u paškom fuštanu pokazala je bogatstvo tradicionalne odjeće sačuvane od svojih predaka. Na temelju odslušane prezentacije odigrana je i nagradna igra učenika i mentora. Đaci su uz pomoć nastavnika morali odgovoriti na nagradno pitanje na talijanskom jeziku i do kraja neizvjesnim kvizom pobrali dugi pljesak.

Naposljetku se izvlačio dobitnik nagradne igre, a poklon paket su dobile učenice Antonela Žužić iz OŠ”Zadarski otoci” i njezina mentorica Ana Mrđen Veršić. Učenici su izrađivali prigodne maske, a podijeljene su i zahvalnice sudionicima. Događanje je završilo nastupom Dječjeg zbora „Vijolice“ s pjesmom “Paška maškara“.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...