Edukativnim radionicama u domovima umirovljenika pozvali na zaštitu okoliša

Udruga “Eko – Zadar” u suradnji s Čistoćom d.o.o. provela je u sklopu projekta „Reciklirajmo zajedno“, a povodom svjetskog dana za zaštitu okoliša, dvije edukativno-kreativne radionice u dva doma umirovljenika na području grada Zadra.

Na radionicama su sudionici imali prilike upoznati se s redizajnom i uporabom plastičnog i staklenog otpada. „Decoupage“ tehnikom iz različitih staklenki nastajali su svijećnjaci i posude za držanje najrazličitijih namirnica od riže, pašte do soli i šećera. Ipak najviše interesa privuklo je oslikavanje platnenih vrećica bojama za tekstil, pa je na radionicama nastalo pregršt veselih i šarenih vrećica za kupovinu, a sve s idejom da se u svakodnevnom životu smanji korištenje plastičnih vrećica.

Kako su izvijestili iz „Eko- Zadra“, ovim radionicama i našim najstarijim sugrađanima aktivisti udruge približili su aktualna pitanja iz zaštite okoliša i potrebe selektivnog razdvajanja otpada.

Svjetski  dan za zaštitu okoliša obilježava se  svake godine 5. lipnja od 1972. di danas. Proteklih godina manifestacija je postala jedan iz reda najjačih mehanizama za podizanje svijesti ljudi  o nužnosti uvrštavanja pitanja zaštite okoliša među gorućim problemima. Isto tako  potiče svakog pojedinca  da postane aktivan  dionik održivog razvitka i preuzme odgovornost za očuvanje jedinog nam planeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...