Kalmeta na Bajramskom sijelu: “Zadar je uvijek bio otvoren grad u kojeg su mnogi dolazili i u njemu ostajali!”

nacionalBošnjačka nacionalna zajednica Zadarske županije organizirala je povodom Bajrama prigodno Bajramsko sijelo 2015.

Sijelu je nazočio gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta sa suradnicima, zamjenikom Zvonimirom Vrančićem i pročelnikom Josom Nekićem. U ime Zadarske županije manifestaciji je nazočio pročelnik Davor Lonić.

Kalmeta je u svom pozdravnom govoru istaknuo da je grad Zadar, kroz čitavu svoju dugu povijest, uvijek bio otvoren grad u kojeg su mnogi dolazili i u njemu ostajali. Pozvao je sve Bošnjake, ali i druge nacionalne manjine da zajedno s nama nastave raditi na tome da Zadar i dalje bude ugodan grad za življenje.

Na večeri sevdaha nastupili su KUD “Krivaja” iz Zavidovića, pjevački zbor Gajder nacionalne zajednice Bošnjaka Bujštine i pjevački zbor i forklorna sekcija BNZ-a Zadarske županije.

Manifestaciju su financijski pomogli članovi Bošnjačke nacionalne zajednice Zadarske županije, Savjet za nacionalne manjine Vlade RH, Vijeće Bošnjačke nacionalne zajednice Zadarske županije i Vijeće Bošnjačke nacionalne zajednice Grada Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...