Predavanje o planiranju osobnog i profesionalnog razvoja uz pomoć novih tehnologija

COIN coworking  Zadar organizira još jedno predavanje, ovaj put u suradnji s dr.sc. Ivanom Bosnić, profesoricom na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu koja će pojasniti mogućnosti neformalnog učenja i stjecanja vještina putem Interneta, poput pohađanja MOOC-ova (Massive Open Online Course), korištenja alata za učenje stranih jezika ili programiranja i slično. Predavanje se održava 19. veljače 2016. godine  s početkom u 18:00 sati u prostorijama coworking prostora COIN Zadar na adresi Put Murvice 16, 2. kat. Sudjelovanje na predavanju se ne naplaćuje te  je otvoreno za sve zainteresirane.

Komunikacija, suradnja i dostupnost tehnologije značajno mijenjaju suvremeni način rada i učenja. Postaje uobičajeno usko surađivati s osobama drugih kultura, smještenim u drugim državama i vremenskim zonama, često bez ikakvog susreta “u živo”. U svijetu računarstva i razvoja programske potpore, podrazumijeva se rad u timovima čiji se članovi nalaze na različitim lokacijama – kaže Ivana Bosnić, inače Zadranka sa zagrebačkog FER-a.

Ivana Bosnić sudjeluje u provedbi nastave koja se već 13 godina održava kao raspodijeljeni kolegij “Distributed Software Development” (DSD), u kojem sudjeluju 3 sveučilišta iz 3 zemlje: Švedske, Italije te Hrvatske, a pohađaju ih studenti sa svih kontinenata. Predmet je projektno orijentiran, studenti, podijeljeni u raspodijeljene međunarodne timove, a zajedno prolaze kroz sve faze razvoja programskog proizvoda – prikupljaju zahtjeve korisnika, osmišljavaju, projektiraju, izrađuju, testiraju i prezentiraju proizvod, organizirajući svoj tim uz igranje uloga. Cilj predmeta je što više se približiti iskustvu stvarnoga svijeta, omogućujući studentima da već tijekom studiranja steknu iskustvo raspodijeljenoga rada na projektima. Studentske ankete pokazuju izvrsnu prihvaćenost predmeta, a ankete bivših studenata FER-a, danas zaposlenika u raznim tvrtkama, pokazuju potrebu za ovakvom vrstom iskustva u vrijeme studiranja.

Upravo je ovo tema predavanja koja će nam približiti izazove i primjene suvremenih metoda rada i učenja. Ova aktivnost dio je dugoročne orijentacije COIN coworkinga usmjerene na razvoj poticajnog okruženja za rast  razvoj malih poduzetnika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...