Volite Harry Pottera? Onda ćete Grindelwaldova zlodjela obožavati

Nakon pune dvije godine fanovi su dočekali drugi dio serijala “Čudesne zvijeri” pod nazivom “Grindelwaldova zlodjela”. Premijerno smo ga pogledali u utorak navečer, a na projekciji su se okupili brojni fanovi svega što J.K. Rowling smisli o čarobnjačkom svijetu, a David Yates režira.

Riječ je o uratku koji traje oko dva sata i donosi nam nastavak pustolovina likova koje smo imali priliku upoznati u prvom filmu. I ovdje nalazimo magizologista Newta (Eddie Redmayne), auroricu Tinu (Katherine Waterson), njenu sestru Queenie (Alison Sudol), bezjačkog pekara Jacoba (Dan Fogler), obskurusa Credencea (Ezra Miller) te, naravno, samog Grindenwalda (kojeg i dalje, unatoč buri koja se oko njega digla, glumi Johnny Depp).

Pojavila su se i neka nova lica: konačno na velikom platnu susrećemo mladog Albusa Dumbledorea (Jude Law), a tu su i likovi stare Newtove ljubavi Lete Lestrange (Zoë Kravitz), njegova brata Theseusa (Callum Turner) te Nagini (Claudia Kim), koja je u ovom filmu još uvijek žena koja može kontrolirati svoje pretvaranje u zmiju, no jasno je kako će se u nekom trenutku nepovratno pretvoriti u tu životinju, a ostaje nam tek saznati kako će ona doći do Lorda Voldemorta i postati njegov horkruks.

Film koji smo imali priliku vidjeti vizualno je efektniji od prvog dijela. Nevjerojatno, jer su mnogi fanovi mislili kako ništa ne može biti dojmljivije od filma u kojem upoznajemo neodoljivog Hufflepuffa Newta, koji obožava čudovišta i spašava ih, skrivajući ih u svom magično proširenom kovčegu. No, ono što smo vidjeli u novom filmu nevjerojatno je: u podrumu svoje kuće Newt ima još čarobniji svijet, koji, doduše, ne vidimo previše, ali onih par kadrova koji nam otkrivaju čarolije podruma u kojem žive neobična stvorenja su fascinantni.

Osim toga, imali smo priliku vidjeti parišku inačicu Zakutne ulice. Veći dio radnje se, naime, događa u Parizu, gdje se iza kipa jedne žene skriva tamošnji čarobnjački svijet. Jedna od ljepših scena je ona kada Newt i Jacob dolaze u tu magičnu ulicu i Newt izvodi niz čarolija kako bi saznao kuda je otišla njegova Tina. Tu je nekoliko puta ponovio pokret koji postaje njegov zaštitni znak – stavio je štapić među zube.

Radnja je smještena u Pariz zato što Credence dolazi u taj grad saznati tko mu je bila majka. Nije nam objašnjeno kako to da je to siroče preživjelo onaj kaos koji je izazvao u podzemnoj željeznici na kraju prvog filma, a niti kako je došao u cirkus i što on tamo točno radi, no susrećemo ga kada s Nagini bježi iz tog cirkusa. Njegova potraga za majkom vodi ga do obitelji Lestrange. Nećemo spojlati radnju, no recimo samo da stvari nisu kakvima se čine, piše Jutarnji.

Raspored prikazivanja u Cinestaru Zadar pogledajte ovdje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...