Daruvarac se vratio iz Njemačke: “Slobodan sam čovjek i mogu ići bilo gdje odlučim”

Tu sam u Zadru sam i nisam nikuda bježao. Ja sam slobodan čovjek pa to i nije bijeg, mogu ići u Njemačku i bilo gdje odlučim. Nisam blesav da idem u Njemačku kad s njom imamo ugovor o izručenju. Ali rekao sam da neću bježati od hrvatskog pravosuđa, iako mi nitko ne brani sad sjesti u auto i otići u Bosnu. Čekat ću pravomoćnost presude u Hrvatskoj, kao što sam i kazao, neću bježati – kazao je za 24 sata Darko Kovačević Daruvarac.

– O pravomoćnosti odlučuje sud u Splitu i ja čekam tu odluku, a što će odlučiti to ovisi o njima, ja ne očekujem ništa – kazao je Daruvarac u telefonskom razgovoru.

Na inzistiranje 24 sata kazao je da je bio u Njemačkoj, ali da se vratio te da je bio svojim poslom te da se nikog ne tiče je li bio u posjetu rođaku ili je išao kupiti auto jer su to njegove privatne stvari. Ponovio je da se u Hrvatsku svojevoljno vrati i da nije bježao.

Boris Radman, odvjetnik Darka Kovačevića Daruvarca u utorak je na županijskom sudu u Splitu podnio žalbu na presudu zadarskog suda od pet godina zatvora.

Kako doznaju, predao je i obrazložio žalbu na više od 100 stranica. Njegov klijent, Darko Kovačević se, kako neslužbeno doznajemo, žalio na visinu presude te da mu je povrijeđeno pravo na pošteno suđenje zbog medijske hajke.

Tročlano vijeće koje odlučuje o žalbi čine suci Damir Romac, Marija Šćepanović i Neven Cambj

Ako splitski sud odbije žalbu, presuda Darku Kovačeviću, koji je prošle godine premlatio 18-godišnju djevojku, postat će pravomoćna i on će morati odmah u zatvor.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...