Beroš kaže da je imao temperaturu 39,5, ali ističe da se osjeća relativno dobro

Ministar zdravstva Vili Beroš jučer je doznao da je zaražen koronavirusom. Kasnije tijekom dana službeno je objavljeno kako ministar ima blagu kliničku slikom, pa nastavlja obavljati svoje obveze u izolaciji. No, prema jutrošnjim informacijama, Beroš je iskusio i neke od neugodnijih simptoma Covida.

„Osjećam se relativno dobro. Od simptoma, zasad imam visoku tjelesnu temperaturu koja se penjala do 39,5, ali osim standardnog osjećaja kada se ima visoka temperatura, mogu reći da sam dobro“ rekao je ministar za Jutarnji list. Usprkos temperaturi, Beroš kaže da radi od jutra. „Stalno sam na telefonu, a imam i sastanke. Srećom, živimo u moderno doba pa se puno toga može odraditi preko Zooma“, kaže.

Već je objavljeno kako Beroš u utorak i srijedu nije bio u kontaktu s članovima Vlade, pa nema bojazni od toga da je zarazio druge ministre. Epidemiolozi traže kontakte koje je ostvario 48 sati prije nego što su se pojavili znakovi bolesti. Posao im otežava to što Beroš nije siguran gdje se zarazio.

Mediji su jučer pisali kako se sumnja da se ministar zarazio u Varaždinskoj županiji koju je posjetio prošle subote. Beroš se u razgovoru za Jutarnji osvrnuo i na tu mogućnost, rekavši kako ne može biti siguran da je bolest dobio tamo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...