Blatnjak obavio prozivku igrača i dodao: “Cilj je biti prvi!”, Bokanović: “Ako netko ima sumnju, vrata Kluba su otvorena i može provjeriti sve informacije!”

Trener HNK Zadra Dragan Blatnjak jutros je na igralištu Stanovi obavio prozivku svojih igrača pred nastavak natjecanja u 3.NL-jug, odnosno četvrti rang natjecanja. Nakon polusezone vodeća je Zagora Unešić sa 36 bodova, četiri više od drugoplasiranog HNK Zadra.

Momci sa Stanova će u nastavak prvenstva ući u nedjelju 19. veljače od 14.30 sati, u Opuzenu kod četrnaestoplasiranog Neretvanca, u susretu 16. kola.

Kiša je lijevala, ali trener Dragan Blatnjak je prvi stao pred mikrofone, gazeći po raskvašenom i blatnjavom travnjaku igrališta Stanovi, nije krio optimizam:

Jedva smo čekali krenuti, očekuje nas četrdesetak dana priprema, pred nama je petnaest teških prvenstvenih utakmica. Najbitnije je da su svi igrači na prozivku stigli zdravi i motivirani, fokus je na susretu prvog kola u Opuzenu kod Neretvanca. Imamo dvojicu novih-starih igrača, Ive Ćelić i Karlo Torbarina, nadam se da će nam obojica pomoći u ostvarenju našeg cilja, a on je da budemo prvi na kraju prvenstva! Od igračkog rostera smatram kako je to uglavnom sve, te da ne bi trebalo biti više niti dolazaka, kao ni odlazaka igrača. Ima nas  sveukupno 27, priključili smo i sedam, osam juniora. Dogovorili smo pet jako kvalitetnih pripremnih utakmica, već 21. siječnja igrat ćemo s Vodicama, ovisno o vremenskim prilikama ćemo vidjeti gdje ćemo igrati tu utakmicu. Potom igramo 28. siječnja u Sinju kod Junaka, zatim će 31. siječnja Croatia Zmijavci doći na Stanove, 4. veljače na Stanove dolazi Solin, generalku pred početak 3.NL-jug imat ćemo 11. veljače u Biogradu protiv Primorca. Ciljano smo birali što bolje protivnike u pripremama, kako bi se što bolje spremili, i već u prvom kolu pokazali što bolju igru. Zaostatak od četiri boda za Zagorom Unešić se može stići, prošle sezone protivnici su nam u polusezoni bježali čak trinaest bodova, pa smo uhvatili priključak za vodećima, ali ići ćemo iz utakmice u utakmicu. Nećemo se zamarati sa Zagorom, već ćemo se orijentirati na našu igru. Kažem još jednom, pred nama je petnaest utakmica u igri je 45 bodova, odradit ćemo sve susrete maksimalno pošteno, i na kraju vidjeti gdje će nas to dovesti. Kao što vidite, kiša je i jako su teški uvjeti na Stanovima, ovim putem želim zahvaliti našim nogometnim prijateljima iz Arbanasa koji su nam izašli u susret, tako da ćemo prvi dio priprema raditi na njihovom terenu. Također, imamo i igralište Bagat, kao i neke naše prijatelje iz županije, tako da ćemo iskoristiti i njihove terene. Vježbat ćemo jednom dnevno, a igralište Stanovi ćemo maksimalno pokušati sačuvati. Želim zahvaliti svim našim navijačima koji dolaze na Stanove i daju nam podršku, oni su nam jako bitni, nadam se kako ćemo ih našim dobrim igrama privući da što većem broju dolaze na utakmice, kazao je Blatnjak.

Predsjednica Kluba Iva Bokanović dotaknula se i gradskog proračuna:

Ispred Kluba je izazovan period, pred nama je preoblikovanje kojeg trebamo odraditi, predstavit ćemo uskoro u ovom mjesecu i nove sponzore, to su svakako dobre vijesti. Prvu momčad isto tako čeka izazovno razdoblje povratka na prvo mjesto ljestvice, s ciljem da tamo i ostanemo kako bi izborili viši rang! Sve ovo će zahtijevati potpunu posvećenost svih nas u Klubu, vjerujem kako su ciljevi realni, jednostavno ih ove sezone moramo ispuniti! Pratim i situaciju oko gradskog proračuna, ne znam što je s proračunom, to visi! Zaostatak za Zagorom od četiri boda se sigurno može stići. Podmetanja od nekih gradskih vijećnika? Ne treba se osvrtati na to, ako netko ima bilo kakvu sumnju za bilo što, vrata Kluba su otvorena, sve informacije se mogu provjeriti kod nas. Od igračkih pojačanja smo doveli Ivu Ćelića i Karla Torbarinu. Stigao nam je na posudbu iz zagrebačke Lokomotive i 21-godišnji vratar Luka Matasović, do nastavka prvenstva mogući su i dolasci još novih igrača, ali i odlasci, rekla je Bokanović.

Kapetan HNK Zadra Jure Jerbić obećao je svim navijačima bespoštednu borbu do zadnjeg kola:

Nakon gotovo mjesec i pol dana odmora, svi smo se zaželjeli lopte i treninga! Ispred nas je četrdesetak dana priprema, očekuju nas zbilja teške i zahtjevne utakmice, i teška gostovanja, ali naš cilj se zna, to je prvo mjesto! Idemo se što bolje spremiti, imat ćemo težak zadatak s vodećom Zagorom. Zahvaljujem se i našoj vjernoj publici koja nas je bodrila u polusezoni, očekujem ih u još većem broju na Stanovima, a mi im obećavamo bespoštednu borbu do samog kraja, kazao je kapetan Jerbić i odjurio na trening.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...