Sandra Vukić svojim potezima nanosi štetu Vrsima: Netransparentno naplaćuje parking i diskriminira vikendaše!

S optužbama da svojim odlukama nanosi veliku štetu turizmu Općine Vrsi – tamošnji predstavnici HSP-a Ante Starčević prozvali su načelnicu Sandru Vukić. Naplata parkinga koja se provodi, kako kažu, bez jasnih kriterija i na divljim plažama, najviše ih smeta.

Kao rezultat svega toga je, odlazak turista na druga kupališta i minusi ugostitelja.

Općinskoj vlasti zamjeraju i nedostatak zabavnih sadržaja, ali i diskriminaciju vikendaša.

Nisu protiv naplate parkinga i punjenja proračuna, no ona uz izgrađenu infrastrukturu mora biti transparenta i prihvatljiva, što sada nije slučaj.

Naše je mjesto postalo poznato po svakodnevnom sukobu komunalnih djelatnika s turistima, a poznato je i po šerifskom ponašanju prema mještanima i ugostiteljima. Skoro svaki dan policija dolazi na intervencije. Zahtjeve koje sam predala u općinu 7.7, a među kojima je i upit – po kojoj se odluci naplaćuje parking na plažama, odgovor još nisam dobila, a vjerojatno i neću iako je to trebalo biti zakonski napravljeno u roku 15 dana, kazala je Marija Berec, predsjednica HSP AS-a u Vrsima.

S obzirom na to da većina parkirnih mjesta nalazi na prostoru Šumarije, pitamo načelnicu tko je izdao rješenje ili bilo kakvu dozvolu za naplatu parkinga ili se netko doživljava jačim i većim od bilo koga pa i zakona RH-a. Isto tako od ovoga ljeta imamo i novu prometnu signalizaciju i režim prometa na Vrsi – mulu, a i to je kako izgleda napravljeno u svrhu naplate parkinga, dodao je njen stranački kolega Ringo Božić.

Na konferenciji su sudjelovali ugostitelj Lovre Predovan kojemu se kako tvrdi unatoč svim potrebnim dozvolama i izvršenim obvezama prema Općini uskraćuje koncesija potrebna za rad objekta i iznajmljivač apartmana Drago Švenda koji je nezadovoljan izgradnjom infrastrukture u svojoj ulici.

Vukić: Sve je po slovu zakona!

O cijelom slučaju očitovala se i HDZ-ova načelnica Sandra Vukić. Po njoj je sve po slovu zakona.

– Sve se radi po zakonu, vijećnica Perec koja me proziva bila je prisutna prilikom glasovanja o naplati parkinga. Općina Vrsi posluje kao i sve općine u naplati parkinga, tako i Vrsi od ovlaštene firme ima izrađenu prometnu signalizaciju, dobivena je suglasnost MUP-a i sve je fiskalizirano, kazala je Vukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...