PD Zavrh, prvo planinarsko društvo Ugljana i Pašmana

Otoci Ugljan i Pašman dobili su prvo planinarsko društvo! Na inicijativu 14 osnivača, zaljubljenika u prirodu i dobro društvo, 9. rujna u Preku je osnovano Planinarsko društvo Zavrh. Prema riječima predsjednice Lucije Marđetko, PD Zavrh teritorijalno obuhvaća područja općina Preko, Pašman i Tkon te otoke Sestrunj, Rivanj i Ošljak.

– Cilj djelovanja društva je povezivanje otoka međusobnom suradnjom, radnim akcijama i izletima u prirodu te razvoj sportskoga duha i podizanje ekološke svijesti i očuvanja okoliša. Budući da smo tek u osnivanju, krenuli smo sa 20-ak članova, ali nadamo se i očekujemo uključenje novih bez obzira na spol i dob, željnih novih iskustava, doživljaja i lijepih uspomena, ističe predsjednica Marđetko.

Uz popis planova i izleta, želja im je da se u društvo uključi što više djece te da se na taj način odvoje od televizora i kompjutora i povećaju kvalitetu života.

Zahvaljujući priješkom župniku Borisu Pediću, PD Zavrh dobilo je na korištenje dvoranu u Bratskoj kući u Preku  za sastanke i druženja koje planiraju održavati svaka dva tjedna, a po potrebi i češće.

– Neki članovi nemaju iskustva u planinarenju i doslovno kreću od osnova, ali među nama ima aktivnih planinara koji sudjeluju u različitim planinarskim sekcijama i izletima u Hrvatskoj i inozemstvu. Svi smo voljni učiti i ulagati u znanje koje ćemo vremenom, nadamo se, prenijeti drugima. Trenutačno radimo godišnji plan i čekamo službeno odobrenje županijskog i nacionalnog planinarskog saveza kako bismo mogli realizirati sve što smo zamislili, objašnjava Lucija i poziva sve zainteresirane ljubitelje prirode i dobroga društva da se priključe PD Zavrh Ugljan – Pašman.

Informacije na mail [email protected]  ili tel. Julija (tajnik ) 095/891-311, Lucija (predsjednica) 098/939-5234.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...