Upozorenje Zadranima: “Ne izlazite na ceste, provjerite je li voda ispravna”

Grad Zadar izdao je priopćenje zbog kiše nošene ciklonom Gracija koja i dalje hara Zadrom. Stanje je alarmantno, a ovo je posljednje upozorenje gradske uprave objavljeno u 9:30 sati:

Zbog poplava nastalih kišnim nevremenom preporučujemo građanima da izbjegavaju korištenje cestovnog prometa. Sve službe su na terenu, sva djeca i učnici koji su jutros stigli primljeni su u škole i vrtiće.
 
Molimo građane da prate izvještaje u sredstvima javnog informiranja. Redovito ćemo im davati informacije i upute za daljnje ponašanje Zbog nestanka struje koji se dogodio istovremeno s prolomom oblaka i snaznom kišom, crpke Odvodnje morale su biti prebačene na sustav napajanja agregatima.

Takoder, pratite i informacije Vodovoda o kvaliteti i ispravnosti vode iz vodoopskrbnog sustava. Prema informacijama koje imamo voda je u ovom trenutku ispravna za piće.

Tijekom dva sada u Zadru je jutros palo 156 litara kiše. Prema podacima DHMZ-a, prosjek padalina za mjesec rujan u proteklih 50 godina iznosi 105 litara kiše. Ovakva količina oborina zadnji je put u Zadru zabilježena 1986.godine.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...