Mršić: “Puno sam puta bio na suprotnoj strani i uvijek mi je bilo krivo što nisam dio kluba”

U Press centru u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku u petak, 26. lipnja, predstavljen je Veljko Mršić, novi trener prve momčadi KK-a Zadar.

Željko Žilavec, direktor kluba, izrazio je, uz ostalo, zadovoljstvo što je postignut sporazum na relaciji s Hrvatskim košarkaškim savezom jer je Mršić angažiran kao izbornik seniorske reprezentacije, dok je Branimir Longin, sportski direktor, kazao i da je klub veoma zadovoljan dolaskom takvoga stručnjaka kakav je Veljko Mršić.

– Puno sam puta i kao igrač i kao trener bio na suprotnoj strani i oduvijek mi je nekako bilo i malo krivo što nisam dio kluba koji je značajan u hrvatskoj košarci i kluba koji ima takvu silnu potporu vjernih navijača. Eto, sad je i taj trenutak došao i zahvalan sam KK-u Zadar koji mi je ukazao povjerenje, te HKS-u koji je iskazao razumijevanje, kazao je Veljko Mršić.

Govorio je nadalje novi trener o predstojećim potezima i zahvatima u sklapanju momčadi, o oblikovanju, kako se izrazio, kamena temeljca na kojemu će počivati sustav.

– Bez takvoga kamena temeljca koji će biti istinsko uporište, neće ni sustav funkcionirati. Mi želimo da naši igrači budu nositelji odgovornosti, da momčad bude kompaktna i da slijedi odabrani obrazac ponašanja, a stranac ili dvojica koji će doći, da budu dopuna, a ne ljudi o kojima će pretežito ovisiti igra i rezultat, kazao je Mršić.

Sljedećih dana, čulo se nadalje, moguć je dolazak dvojice hrvatskih igrača, roster će se polako popunjavati, a početak priprema ovisit će o tomu koji će nadnevak biti utvrđen kao početak natjecateljske sezone.

Riječ je potom dobio Ivan Perinčić, prvi pomoćnik Veljka Mršića. Direktor je istaknuo kako je on „zadarsko dite“, a Ivan se prilično emotivno izrazio o povratku u matičnu klub poslije 22 godine.

– Da, pukle su me emocije. Vratio sam se u svoj grad i u svoj klub, dvije – svaka na svoj način -svoje prve ljubavi. Počašćen sam i ponosan što ću biti dio kluba u kojem ću se dalje razvijati kao trener, a zahvalio bih svim svojim prethodnim klubovima u kojima sam bio trener na suradnji, kao i Zadru što mi je omogućio da u njemu djelujem – rekao je Ivan Perinčić.

Za kraj, Veljko Mršić prozborio je i riječ-dvije kao izbornik seniorske reprezentacije. Trenutačno su sve aktivnosti u mirovanju, ali se radi da sve bude spremno za nastavak kvalifikacija za EP i sve druge obveze koje će uslijediti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...